ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 225 g βούτυρο, μαλακωμένο
- 300 γραμμάρια λευκής ζάχαρης
- 2 αυγά
- 10 ml εκχύλισμα βανίλιας
- 250 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 55 g σκόνη κακάο
- 3gr μαγειρική σόδα
- 2 gr αλάτι
- 335 g κομματάκια σοκολάτας
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Ξεκινήστε, προθερμαίνοντας το φούρνο στους 175 βαθμούς C.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, κτυπήστε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά, και τη βανίλια μέχρι το μείγμα να γίνει ελαφρύ και αφράτο.
- Προσθέστε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και το αλάτι. Ανακατέψτε μαζί με το μείγμα του βούτυρου μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέστε τα κομματάκια σοκολάτας , ανακατέψτε απαλά και βάλτε το μπολ για 30 λεπτά στο ψυγείο μέχρι να σφίξει το μείγμα.
- Τοποθετήστε με στρογγυλεμένες κουταλιές ή τις μερίδες που θα κόψετε με τα κουπ-πατ επάνω στη βάση ψησίματος από σιλικόνη .
- Ψήστε τα για 10 έως 12 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο.
- Αφήστε τα να κρυώσουν ελαφρώς πάνω στη βάση σιλικόνης πριν τα μεταφέρετε ή τα σερβίρετε.