Καλέστε μας στο 210 24 77 472
ΕΛ I EN
 

Γεμιστά μανιτάρια σε καλαμάκι

Γεμιστά μανιτάρια σε καλαμάκι

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
Μερίδες: 4

Συστατικά:

  • 24 μανιτάρια, σκουπισμένα ( αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα κρατάμε στην άκρη)

  • 1 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα μαϊντανού, πλατύφυλλα, ψιλοκομμένα

  • 2 πικάντικα ή γλυκά ιταλικά λουκάνικα

  • 2/3 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά

  • 1/2 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη

  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

  • 1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες

  • Ειδικός εξοπλισμός: τέσσερα σουβλάκια 12 ιντσών

Εκτέλεση:

  • Ετοιμάστε ένα τηγάνι για μέτρια προς δυνατή φωτιά.

  • Πολτοποιήστε τα κοτσάνια των μανιταριών και τον μισό μαϊντανό σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνουν σχεδόν πουρές, περίπου 20 δευτερόλεπτα. Μεταφέρετε τα σε ένα μεσαίο μπολ. Προσθέστε το λουκάνικο, την τριμμένη φρυγανιά, την τριμμένη παρμεζάνα, το σκόρδο, το λάδι, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και λίγο πιπέρι στο μπολ και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

  • Γεμίστε κάθε καπάκι μανιταριού με 1 έως 2 κουταλάκια του γλυκού από τη γέμιση, ανάλογα με το μέγεθος του καπακιού. Πιέστε απαλά για να βεβαιωθείτε ότι η γέμιση θα κολλήσει στο μανιτάρι. Περάστε ένα σουβλάκι από 6 γεμιστά μανιτάρια. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα σουβλάκια και τα μανιτάρια.

  • Αλείψτε με λάδι τα μανιτάρια και πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι. Λαδώστε ελαφρά τις σχάρες του γκριλ. Ψήστε τα μανιτάρια μέχρι να ροδίσει το κρέας και τα μανιτάρια να απανθρακωθούν και να αρχίσουν να μαλακώνουν, 7 έως 9 λεπτά ανά πλευρά.

  • Μεταφέρετε τα σουβλάκια σε πιατέλα σερβιρίσματος και γαρνίρετε με τον υπόλοιπο μαϊντανό, τρίμματα παρμεζάνας και μια στύψιμο λεμονιού. Σερβίρετε με τις φέτες λεμονιού.

Βρείτε μας στο Facebook