Καλέστε μας στο 210 24 77 472
ΕΛ I EN
 

Πως να χρησιμοποιήσετε τα chopsticks!

Πως να χρησιμοποιήσετε τα chopsticks!

Συμβουλές, κόλπα και απλά βήματα για να γίνεις επαγγελματίας στα chopsticks!

Τα chopsticks είναι ίσως το πιο ευέλικτο κινέζικο σκεύος. Χρησιμοποιείται σαν πιρούνι, μαχαίρι, λαβίδες, ακόμα και σαν μια βάση ατμού (απλώς τοποθετήστε τα στο γουόκ σας και θα κρατήσουν το μπολ σας πάνω από το νερό).

Αλλά για κάποιους, που ίσως δεν μεγάλωσαν χρησιμοποιώντας τα, αποτελούν μια μικρή πρόκληση. Ορίστε λοιπόν, βήμα προς βήμα, ο οδηγός για την σωστή χρήσης τους:

Βήμα 1: Αποσυναρμολόγηση

Εάν έχεις chopsticks μιας χρήσης, πρέπει πρώτα να τα ξεκολλήσεις. Συνιστούμε όταν αγοράζεις chopsticks, να επιλέγεις τις στιβαρές και παραδοσιακές εκδόσεις μιας χρήσης από μπαμπού , όπως αυτές που έχουμε εδώ.

  

Βήμα 2: Πιάσε το chopstick no 1

Σήκωσε το πρώτο chopstick στο χέρι σου. Τοποθέτησε το στενότερο άκρο όπως θα έκανες με ένα μολύβι. Προσάρμοσε το ξυλάκι έτσι ώστε να προεξέχει μόνο μια ίντσα από το παχύτερο άκρο, στην περιοχή μεταξύ του δείκτη και του αντίχειρά σου. Η κάτω άρθρωση του αντίχειρα θα βοηθήσει στη σταθεροποίηση του chopstick.

 

Τώρα τοποθέτησε το στενότερο άκρο (αλλά όχι την άκρη, αυτή καθεαυτή) έτσι ώστε να ακουμπάει ελαφρώς στο εσωτερικό μέρος του τέταρτου δακτύλου, απελευθερώνοντας το μέσο και το δείκτη σου από το να πιάνουν εντελώς το ξυλάκι. Τοποθέτησε το πρώτο chopstick στο κοίλο σημείο ανάμεσα στο δείκτη και τον αντίχειρα. Ισορρόπησέ το στο δάχτυλό σου.

Αυτό το ξυλάκι αποτελεί την βάση σου και δεν θα πρέπει να κινείται ενώ μαζεύεις το φαγητό.

Βήμα 3: Πιάσε το chopstick no 2

Τώρα πάμε στο δεύτερο ξυλάκι! Τοποθέτησέ το στο κοίλο σημείο ανάμεσα στο δείκτη και τον αντίχειρά σου μαζί με το πρώτο ξυλάκι, αλλά ακουμπησέ το στο μεσαίο δάχτυλό αντί για το τέταρτο. Αυτό το ξυλάκι κάνει όλη την δουλειά καθώς είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος για την επιτυχημένη μεταφορά του φαγητού.

 

Έχοντας το παχύτερο άκρο του chopstick no 2, να είναι ευθυγραμμισμένο με το παχύτερο άκρο του 1, ακολούθησε το στενότερο άκρο ώστε να περνά ακριβώς κάτω από την άκρη του αντίχειρα και μεταξύ του μεσαίου και του δείκτη. Πρέπει να νιώσεις άνετα και να συνηθίσεις αυτήν την στάση καθώς αυτός είναι ο βασικός τρόπος για να κρτατάει κάποιος τα chopsticks.

Για να μετακινήσεις το chopstick 2 (καθώς το 1 έχουμε πει πως δεν κινείται ποτέ), χρησιμοποίησε το επάνω μέρος του αντίχειρά σου, κρατώντας το κάτω μέρος ακίνητο καθώς αυτό το κρατά το ξυλάκι 1. Χρησιμοποίησε επίσης τον δείκτη και το μεσαίο δάχτυλο ως μοχλό για να πιέσεις τον αντίχειρά σου ώστε είτε να σφίξεις είτε να χαλαρώσεις το κράτημα σου.

Θα χρειαστεί να συγχρονίσεις τον τρόπο με τον οποίο η άκρη του αντίχειρα, ο μέσος και ο δείκτης λειτουργούν ώστε να δημιουργήσεις μια ελεγχόμενη κίνηση.

  

Βήμα 4: Πιάσιμο φαγητού

Πρέπει να εξασκηθείς στο να σφίγγεις και να χαλαρώνεις τα chopsticks, έτσι ώστε όταν έρθει η ώρα να φας να είσαι προετοιμασμένος. Τοποθέτησε την περιοχή ανάμεσα στα ξυλάκια με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι πιο φαρδιά από το κομμάτι φαγητού που θέλεις να πιάσεις. Στη συνέχεια, χαμήλωσε αργά και κλείσε το ξυλάκι 2, ώστε να πιέσεις και στη συνέχεια να πιάσεις το φαγητό. Μόλις μάθεις σε αυτό, μπορείς να δοκιμάσεις να προχωρήσεις σε φαγητά όπως noodles και ρύζι, που απαιτούν περισσότερο συντονισμό.

! Θυμήσου να κρατάς το χέρι σου χαλαρό, αλλά να διατηρείς καλό έλεγχο στα chopsticks.

Αυτό είναι! Τώρα είσαι έτοιμος να φάς! Πολύ απλό, σωστά;

Εθιμοτυπία με ξυλάκια
Ορισμένες πτυχές της εθιμοτυπίας στα chopstick είναι καθαρά πρακτικές, μερικές είναι και συμβολικές. Ο συμβολισμός είναι εγγενής στην κινεζική κουλτούρα και αφορά τις πεποιθήσεις και τις πρακτικές που σχετίζονται με τα πάντα, από τον θάνατο έως τη γέννηση, την τύχη, τη φύση, τον πόλεμο και, όπως ήταν αναμενόμενο, το φαγητό! Είναι αρκετά ενδιαφέρον να τα διαβάσεις, οπότε δες συμβουλές μας παρακάτω:

  • Όταν θέλεις να κάνεις διάλλειμμα από το φαγητό, άφησε τα ξυλάκια σου στο πλάι. Τα ξυλάκια που είναι ισορροπημένα πάνω από ένα πιάτο είναι σημάδι ότι έχεις τελειώσει με το φαγητό. Οπότε, για να μην σου μαζέψει το πιάτο ο σερβιτόρος, άφησέ τα στο πλάι του πιάτου ή τακτοποιημένα παράλληλα πάνω στο τραπέζι.
  • Για να σερβίρεις φαγητό, χρησιμοποίησε την λάθος πλευρά των chopsticks σου. Εάν δεν παρέχονται επιπλέον σκεύη σερβιρίσματος, γύρισε τα ξυλάκια σου από την ανάποδη. Ουσιαστικά, μην χρησιμοποίησεις την πλευρά από την οποία έτρωγες για να αγγίξεις τις τροφές που θα σερβίρεις στους υπόλοιπους.
  • Σήκωσε το μπολ σου! Είναι απολύτως αποδεκτό στην κινεζική κουλτούρα να σηκώνεις το μπολ στο ύψος του στόματός σου και να χρησιμοποιήσεις τα ξυλάκια σου για να σπρώχνεις φαγητό όπως ρύζι, μέσα. Αυτό δεν είναι μόνο ευγενικό, αλλά και πολύ πιο εύκολο!
  • Μην αφήνεις τα ξυλάκια μέσα σε φαγητά. Τα chopsticks που αφήνονται κάθετα κολλημένα στο φαγητό θεωρούνται σύμβολο θανάτου, λόγω του γεγονότος ότι μοιάζουν με ξυλάκια θυμιάματος που καίγονται για τους νεκρούς προγόνους στους ναούς. Άφησε τα ξυλάκια στο πλάι του πιάτου - όχι στο φαγητό!
  • Μην κάνεις το φαγητό πάσα μεταξύ των chopsticks! Η μεταφορά φαγητού από το ένα ζευγάρι ξυλάκια σε ένα άλλο είναι ταμπού, καθώς θυμίζει μια συγκεκριμένη κινεζική τελετή κηδείας όπου τα αγαπημένα πρόσωπα περνούν τα αποτεφρωμένα οστά από τον έναν στον άλλο ανάμεσα σε ξυλάκια. Εάν πρέπει να περάσεις σε κάποιον κάποιο φαγητό, προσπάθησε να το βάλεις στο πιάτο του και άφησέ τον να το μαζέψει μόνος του.

Σχετικά Προϊόντα

Βρείτε μας στο Facebook