Καλέστε μας στο 210 24 77 472
ΕΛ I EN
 

Ζεστό κρασί (Glühwein) : Το απόλυτο χειμωνιάτικο ζεστό ποτό!

Ζεστό κρασί (Glühwein) : Το απόλυτο χειμωνιάτικο ζεστό ποτό!

Υλικά Συνταγής

  • 1 lt ξηρό κόκκινο κρασί (Αγιωργιτικο ή Merlot ή Pinot noir)

  • 3/4 φλ. νερό

  • 3/4 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική (ή καστανή ή ακόμα καλύτερα μέλι)

  • 2 πορτοκάλια

  • 2 ξυλάκια κανέλας

  • 1/4 κ.γλ κάρδαμο

  • 2 αστεροειδή γλυκάνισο

  • 10 γαρύφαλλα ολόκληρα

  • 1 μοσχοκάρυδο τριμμένο

  • 1 στικ βανίλιας ή 1/2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

  • 150 ml brandy ή κονιάκ ή ρούμι παλαιωμένο

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε, κόβοντας πρώτα το 1 πορτοκάλι σε ροδέλες και καρφώνουμε πάνω τους τα γαρύφαλλα. Έπειτα, στύβουμε το δεύτερο και σουρώνουμε το χυμό.

  • Χαράζουμε στην μέση την βανίλια, από πάνω μέχρι κάτω.

  • Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το νερό με τη ζάχαρη ή το μέλι.

  • Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα προσθέτουμε το ξηρό κόκκινο κρασί και τα υπόλοιπα μπαχαρικά. Δηλαδή το τριμμένο κάρδαμο, τον αστεροειδή γλυκάνισο, τα ξυλάκια κανέλας, τις ροδέλες πορτοκάλι με τα καρφωμένα γαρύφαλλα, τη βανίλια ή το εκχύλισμα βανίλιας.

  • Τέλος, τρίβουμε και ένα μοσχοκάρυδο.

  • Ρίχνουμε μέσα και το χυμό πορτοκαλιού.

  • Αφήνουμε το μείγμα να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά, χωρίς να βράσει για περίπου 15 με 20 λεπτά. Δεν θέλουμε να βράσει γιατί θα εξατμιστεί το αλκοόλ.

  • Στη συνέχεια, αφαιρούμε από τη φωτιά την κατσαρόλα με το ζεστό κρασί. Προσθέτουμε μέσα το μπράντι ή το κονιάκ ή εάν επιθυμούμε καλύτερα το παλαιωμένο ρούμι.

  • Σουρώνουμε και σερβίρουμε το κόκκινο ζεστό κρασί σε ζεστό ποτήρι του κονιάκ ή οποιοδήποτε άλλο ποτήρι επιθυμούμε, αρκεί να είναι ζεστό για να μη σπάσει.

Σερβίρισμα

  • Μπορούμε να γαρνίρουμε με μία φέτα πορτοκαλιού ή φλούδα πορτοκαλιού αποφεύγοντας όμως τη λευκή σάρκα του πορτοκαλιού για να μην πικρίσει το κρασί μας.
  • Μπορούμε επίσης να γαρνίρουμε και με στικ κανέλας ή αστεροειδή γλυκάνισο ή φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Μπορούμε να βάλουμε και όλα αυτά μαζί.

 

Βρείτε μας στο Facebook